Hledáte ultralight výbavu na své outdoorové výpravy? Chcete mít jistotu, že při výběru vybavení nesáhnete vedle? Australská značka Sea to Summit se specializuje na pohodlné a skladné outdoorové vybavení, které vás nezradí ani v těch nejhorších podmínkách. Zjistěte o Sea to Summit a jejích produktech více.

Ultralehké a praktické vybavení do kempu i na expedici

Heslem australské značky Sea to Summit vždy bylo „vybavit a inspirovat“ a právě v duchu tohoto hesla se její produkty nesou.

Starožitné šicí stroje a Mount Everest – to je historie Sea to Summit

Jak vlastně vznikla? Její historie sahá do roku 1983 a založil ji australský horolezec Roland Tyson a to tak, že si na starožitném šicím stroji začal šít výbavu podle svých představ. A jak už to tak u dobrých produktů bývá, brzy ho o výbavu poprosil další horolezec – konkrétně Tim Macartney-Snape. A ten neměl malé cíle. S výbavou od Tysona hodlal zdolat Mount Everest, což se mu podařilo.

A tím Tyson s Macartneym-Snapem položili základy značky Sea to Summit, která i dnes sportovcům, horolezcům a outdoorovým nadšencům dodává to nejlepší.

Proč zvolit vybavení Sea to Summit?

Sea to Summit vybavení je lehké, praktické a současně i pěkné a inspirativní – přímo vás svádí k tomu vyrazit na víkend nebo týden do přírody a užívat si klidu (nejen) českých hor a lesů. Skvěle však poslouží i v kempu či při každodenním sportu.

Sea to Summit nabízí outdoorovým nadšencům dokonalý spánek

Co patří mezi nejdůležitější outodorové vybavení? Na několikadenní výpravě se neobejdete bez kvalitního batohu ani bot. Ale pokud se na túře dobře nevyspíte, sebelepší vybavení vám náladu (ani pozornost) nezlepší.

Proto do čela žebříčku stavíme vybavení, které vám pomůže přečkat noc v maximálním klidu a pohodlí. A právě na to je Sea to Summit expertem.

Sea to Summit karimatky

Kvalitní karimatka rozhoduje o tom, jestli se vyspíte v pohodlí a teple, nebo se budete celou noc převalovat, aby vás nešťouchala tu větvička a tam kamínek, které se vám nepodařilo z pod spacího prostoru důkladně odstranit.

Sea to Summit karimatky nabízejí perfektní spojení maximálního pohodlí s velmi snadnou manipulací a příjemným vzhledem. Většina Sea to Summit karimatek se řadí do kategorie ultralight, po nafouknutí přitom mohou být až 10 centimetrů široké, čímž vám zajistí perfektní pohodlí i tepelný komfort.

Nezapomeňte přibalit

Sea to Summit Ultra Light S.I. Regular

Sea to Summit Ultra Light S.I. Regular – je lehká a sbalitelná samonafukovací karimatka pro stanování v přírodě nebo kempu. Vzhledem ke své váze a sbalitelnosti se nejlépe hodí pro toho, kdo nosí vybavení sebou na zádech...

Pokud se v noci často převalujete, karimatku od Sea to Summit oceníte dvojnásobně. Většina obyčejných karimatek je totiž obdélníkového tvaru a nenabízí příliš přizpůsobení vašemu tělu a návykům. To však o Sea to Summit neplatí – modely jejich karimatek nabízejí například rozšíření v oblasti ramen, díky kterému při nočním spánku v přírodě dosáhnete skutečně maximálního pohodlí.

Nenechte si ujít článek

Jak vybrat karimatku v roce 2022 | Affekt blog

Sea to Summit spacáky

Ruku v ruce s karimatkou jde samozřejmě spacák. Ať už máte sebekvalitnější karimatku, bez kvalitního spacáku se zvlášť v chladnějších dnech příliš dobře nevyspíte – a platí to i naopak.

Stejně jako ostatní Sea to Summit vybavení, i Sea to Summit spacáky se řadí do kategorie ultralight.

Nezapomeňte přibalit

Sea to Summit Spark SpII VÝPRODEJ péřový spacák

Sea to Summit Spark SpII : je vhodný do našich zeměpisných šířek, je dostatečně univerzální. Tento ultralehký péřák je vhodný pro spaní okolo nuly, ideální je na kempování od jara do podzimu...

Prioritou je špičkové technologické provedení a maximální pohodlí. Díky své minimální váze a maximální skladnosti se hodí i na několikatýdenní túry, a přitom vám skvěle poslouží i v chladnějším počasí. Spacáky Sea to Summit jsou zásadně péřové, což se odráží na jejich vyšší ceně, ale především na maximálním pohodlí, ve kterém snad ani nepoznáte, že nespíte ve vlastní posteli.

Sea to Summit ultralight tarp

Další důležitou částí vybavení je přístřešek. Sea to Summit stan – nebo spíše tarp – vás při minimální váze (kolem 300 gramů v závislosti na modelu), kterou na zádech ani neucítíte, ochrání před deštěm. Pokud se nechcete tahat se stanem, ale současně mít jistotu, že v noci nezmoknete, Sea to Summit ultralight tarp je jasnou volbou, která vás zaručeně nezklame.

Nezapomeňte přibalit

Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp Poncho pláštěnka

Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp Poncho - pláštěnka, která zaujme nízkou hmotností. Rychle proměníte na přístřešek pro dva. Má silikonizovanou vnější vrstvu, takže nepromokne...

Pokud chcete ušetřit skutečně maximum místa, sáhněte po Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp Poncho – jedná se o pláštěnku, která ochrání vás i váš batoh, a přitom z ní během chvilky postavíte tarp pro dva nocležníky. A to všechno při hmotnosti 230 gramů.

Sea to Summit nádobí – uvařte si pohodlně v nádobí, které vám v krosně zabere minimum prostoru

Kromě spaní se Sea to Summit specializuje také na jídlo – konkrétně na jeho přípravu. Nádobí od Sea to Summit splňuje stejné zásady jako ostatní vybavení této značky. Je velmi lehké, skladné, praktické a současně pěkné.

Nezapomeňte si přečíst

Jaké jídlo si sbalit na cesty? | Affekt blog

Zajímavostí, zvlášť pokud hledáte vybavení do kempu, je například sada na mytí nádobí, se kterou si nádobí můžete umýt ve všech podmínkách. Sada je velmi skladná (ve sbaleném stavu má rozměry 13 x 3 x 21 cm) a váží pouze 230 gramů.

Nezapomeňte přibalit

Sea to Summit Camp Kitchen Clean-Up Kit 6 Piece Set

Sea to Summit Camp Kitchen Clean-Up Kit 6 Piece Set: 6-ti dílná sada na mytí nádobí, v přírodě nebo kempu. Snadno ji sbalíte do malého pouzdra (součást balení), a vezmete s sebou do batohu na výlet...

Současně si můžete vybrat i set nádobí podle vašich potřeb. A jak nádobí vybrat? Záleží, zda vybíráte nádobí do kempu, které může vážit o něco víc, ale dopřát vám plnohodnotnější zážitek z vaření i konzumace, nebo na cesty, kde je lepší sáhnout po co nejlehčí variantě.

I maličkosti od Sea to Summit vám vaše cestování výrazně zpříjemní

Sea to Summit nabízí i další vybavení, které vám cestování i kempování zpříjemní. Za zmínku stojí mimo jiné rychleschnoucí ručníky nebo praktické a voděodolné peněženky, které ochrání cennosti před nepřízní živlů i před zloději.

Pokud hledáte odolné, ultralehké a současně pěkné vybavení na vaše cesty, značka Sea to Summit vám nabídne skutečně maximum.