Hledáte ten správný stan? Nevíte, jaký se hodí pro jednoho, dva nebo celou rodinu? V našem článku vás seznámíme s 6 stany, které si zamilujete.

Stany pro jednotlivce bývají lehké

Stan pro 1 člověka je obvykle poměrně dost lehký a v batohu nezabere moc místa. Hodí se na kratší výlety do přírody. Některé stany jsou dokonce třísezónní, takže je využijete od jara do podzimu.

Camp Minima 1SL

Ultralehký stan s hmotností 1 kg má jeden vchod. Je tunelový. Skvěle se hodí na pěší turistiku, cyklistiku nebo jiné outdoorové aktivity, protože váš batoh příliš nezatíží. Není samonosný. Délka ložnice je 220 cm a šířka 80 cm. Voděodolnost tropika činí 2000 mm a podlážky 5000 mm. Stan není samonosný, takže potřebujete kolíky.

Váha do 1 kg

Camp Minima 1 SL stan pro jednu osobu

Stan s hmotností do 1 kg Camp Minima 1 SL – s váhou 1000 g pro jednu osobu. Má jeden vchod. Je tunelový, ideální na pěší turistiku, cyklistiku nebo jiné outdoorové aktivity, při kterých oceníte nízkou hmotnost vybavení...

Pinguin Echo 1 DAC

Další ultralehký stan tentokrát od značky Pinguin má hmotnost 1,65 kg. Ideální pro bivakování, cyklisty, vodáky nebo turisty na celé 3 sezóny. Potěší duralová konstrukce a 3 okna. Délka ložnice je 235 cm a šířka 60 cm. Voděodolnost tropika činí 4000 mm a podlážky 10 000 mm. Stan musíte ukotvit kolíky, není samonosný.

Voděodolnost tropika 4000 mm a podlážky 10 000 mm

Pinguin Echo 1 Dac třísezónní stan

Ultralehký stan Pinguin Echo 1: pro 1 osobu. Má hmotnost 1,65 kg. Je třísezónní, vhodný pro bivakování, cyklistiku, vodáctví nebo turistiku...

Stany pro 2 osoby

Plánujete výlet ve dvou? Rádi při turistice, cyklistice a jiných outdoor aktivitách trávíte čas s partnerem nebo kamarádem? Bude se vám hodit stan pro 2. V takovém stanu se nejen pohodlně vyspíte, navíc se vám tam vejdou batohy.

MSR Elixir 2

Pokud hledáte lehoučký stan, tento váží 2,64 kg s obalem a kolíky. Je perfektně zpracovaný do posledního detailu. Lze ho postavit i bez vnitřního stanu (podlážka Footprint Fast Light je součást balení). Díky 3 prutům a 4 zkřížením vydrží i větrné počasí. Stan má 2 rozměrné vchody s 2 předsíňky. Délka ložnice je 213 cm a šířka 127 cm. Voděodolnost tropika činí 1500 mm a podlážky 3000 mm.

Lehoučký, ale pořádný držák

MSR Elixir 2 turistický stan

MSR Elixir 2:  pro dvě osoby na turistiku, cyklistiku nebo na vodu. Tento turistický stan má hmotnost 2,64 kg s obalem a kolíky. Všechny detaily jsou kvalitně zpracované...

Trimm Deltahttps://www.affekt.cz/p/trimm-maly-stan-trimm-delta-d-24704/

Jednoduchý stan pro 2 osoby s jedním vchodem a jednou apsidou se hodí pro většinu situací, protože se dá používat celoročně. Velikost stanu nabízí opravdu příjemné pohodlí a prostorovou rezervu na batohy. Délka ložnice je 210 cm a šířka 130 cm. Voděodolnost tropika je 4000 mm a podlážky 10000 mm. Váží 2,2 kg.

Pohodlný celoroční stan s místem na batohy

Rodinný stan nabízí hodně prostoru a možností

Rodinné výlety se někdy neobjedou bez stanu. Trávit čas s dětmi v přírodě vám jedině prospěje. Rodinné stany mívají více ložnic a je tam i prostor pro kočárky. Obvykle se tam dá rozložit stůl, takže se můžete pohodlně najíst.

Pinguin Campus 4 Duralu

Do stanu se vejdou 4–5 osob. Má 2 vchody a prostornou předsíň na odložení batohů, tašek nebo trávení volného času. Předsíňka je chráněná podlážkou. Stan má duralové pruty, které jsou lehké, ale dost odolné. Voděodolnost tropika činí 3000 mm a podlážky 10 000 mm. Jeho váha je 6,4 kg. Délka ložnice je 220 cm a šířka 250 cm.

Odolný a prostorný

Pinguin Campus 4 Duralu stan pro čtyři osoby

Rodinný stan Pinguin Campus 4 Duralu: je veliký a prostorný stan pro 4–5 osob s několika vchody a prostornou předsíní na odložení věcí...

Pinguin Interval 4

Do tohoto velkého stanu se vejde 4 – 5 lidí. Nabídne velkou předsíň, 4 okna a 2 vchody. Není samonosný (v balení je 33 kolíků). Podlážka v předsíňce má síťku pro odvětrání. Potěší dvě oddělené ložnice a rozměrná předsíň, kde se dá jednoduše stolovat, ukládat kočárky a tašky. Délka ložnice je 215 cm a šířka jedné ložnice 140 cm. Voděodolnost tropika činí 4000 mm a podlážky 10 000 mm. Jeho váha je 14,6 kg.

2 oddělené ložnice a velká předsíň

Pinguin Interval 4 stan pro čtyři osoby

Stan pro 4 osoby Pinguin Interval 4: je rozměrný stan pro 4 – 5 osob s velkou předsíní, čtyřmi okny a dvěma vchody. Nemá samonosnou konstrukci...

Více informací k výběru stanů najdete v našem článku

Jak vybrat stan? Máme pro vás několik tipů | Affekt blog