Je to tak. Jaro je tady a s ním čas začít s přípravami na léto. Co všechno byste měli začít kontrolovat a plánovat už dnes, aby vám vaše první letní dny pod stanem nepřichystaly nějaké pěkně nepříjemné překvapení?

Kontrola výbavy 

Ještě dnes můžete udělat jednu z nejdůležitějších věcí. Projít všechno vaše kempovací vybavení a zkontrolovat, jestli je v pořádku. 

Nesejde na tom, jestli své stany, spacáky, karimatky a další výbavu skladujete v komoře, ve sklepě nebo v garáži a vlastně ani na tom, jak je stará. Poslední, co chcete den před odjezdem na dovolenou do chorvatského kempu zjistit je, že vám stan vypověděl službu.

To samé platí i pro dovolenou na Slapech a dvojnásobně v případě, že chcete vyrazit na dobrodružnou horskou túru. 

Kontrola výbavy – nezbytné minimum

S dostatečným předstihem (klidně na začátku jara), všechnu svou výbavu vytáhněte a proveďte minimálně vizuální kontrolu. Neobjevila se ve stanu nebo spacácích nežádoucí díra? A co vaše nafukovací karimatky – fungují jak mají? Nezapomeňte zkontrolovat ani vařič a případný kempovací nábytek. 

S čím větším předstihem před sezónou případné poškození objevíte, tím levněji a hlavně pohodověji ho opravíte nebo si obstaráte nové.

Optimální scénář? Udělejte si kemp na zahradě

Vyrážíte na delší cesty nebo prostě chcete mít jen absolutní jistotu, že je vaše výbava v plné formě? Pokud máte tu možnost, udělejte si „kempovací víkend” na zahradě. Počkejte si na příjemný teplý večer, postavte stan, nafoukněte karimatky a vytáhněte spacáky a udělejte si s dětmi večer plný dobrodružství, opékání buřtů a hororových příběhů v pohodlí vlastní zahrady. 

Pokud objevíte nějakou závadu, můžete se svižně přesunout do postele a vše řešit s dostatečným předstihem. 

Našli jste díru ve stanu, starý spacák s karimatkou už nejsou tak pohodlné jak bývaly nebo prostě cítíte, že už má vaše kempovací vybavení nejlepší časy za sebou? 

Nebojte! U nás najdete všechny potřeby na kempování v té nejlepší kvalitě pohodlně a na jednom místě.

Potřebuje vaše výbava „refresh”? Poradíme vám, jak vybrat

Hledáte novou kempovací výbavu a ne a ne se rozhodnout, jak vybrat tu pravou? S našimi průvodci je to hračka! Přečtěte si:

A pokud plánujete delší výlety, bude se vám také hodit vědět jak:

Vybavení zkontrolované a připravené? Nezapomeňte připravit i sebe

Pokud nepatříte k nadšencům do zimních sportů (kterým letošní zima nijak zvlášť nepřála), je tu poměrně vysoká šance, že budete potřebovat trošku „opucovat” i sebe a svou rodinu. 

Nehledě na to, jak jste se hýbali přes zimu, letní turistika a cyklistika klade na tělo trošku jiné nároky. Pokud už se nemůžete dočkat první letní túry nebo cyklovýletu, připravte svou kondičku už dnes, třeba podle „nejlepšího tréninkového plánu pro hikery.”

Kromě kondice se může hodit i trénink ostatních dovedností, jako je například poskytování první pomoci

Dovolená v kempu, nebo pěkně na divoko? Začněte plánovat už dnes

Ať už plánujete dovolenou v kempu nebo na divoko, právě jaro je pravým časem, kdy začít svá letní dobrodružství plánovat. Čím dříve začnete, tím více můžete ušetřit nejen peníze postupným nákupem výbavy, ale také čas a nervy.

Tip: Máte už naplánovaný jídelníček?

Zjistěte, jak si připravit jídlo na cesty do kempu i na několikadenní pochod.

Nezáleží na tom kam vyrážíte, ale na tom, abyste si to na maximum užili. 

Zjistěte, jak je to ve vaší letošní vysněné destinaci s jídlem a cenami. Pokud plánujete spát na divoko, nezapomeňte si ověřit, jestli to je vůbec možné (to je důležité zvlášť pokud vyrážíte do zahraničí, ale i u nás jsou místa, kde vám za kempování hrozí pokuta).

Najděte si možnosti výletů po okolí a udělete si plán nejen pro slunečné počasí, ale i na případné deštivé dny. 
A až to všechno budete mít, už nezbývá než se začít těšit!