Boulder Flask je cestovní lehká plastová placatka. Praktická plochá lahvička pro vaše oblíbené pitivo. Je vyráběná firmou GSI ve dvou velikostech 296 a 177 ml

Parametry

  • Určení: cestovní placatka
  • Objem:  velká 296 ml / malá 177 ml
  • Materiál: Co-polyester BPA Free a silikon
  • Hmotnost:  velká 127 g / malá 85 g
  • Rozměr: velká 94 x 29 x 165 mm / malá 82 x 25 x 143 mm
  • Barevné provedení: velká Orange nebo Graphite / malá Purple nebo Sand

Co mě zaujalo

+  široké hrdlo

+  víčko na čepu

+  průhlednost a měrka

+  silikonové hrany

Co mě nenadchlo:

–  víčko by se na čepu mohlo více otvírat 

Popis GSI Outdoors Boulder Flask 

GSI Boulder Flask je tedy cestovní odolná placatka vyrobená z pevného a odolného BPA Free co-polyesteru a pogumovanými hranami. Obě velikosti placatky jsou velice lehké.

Placatky mají praktické uzavírání pomocí šroubovacího víčka, které je na těle placatky přichyceno čepem a tak víčko nelze ztratit.

Hrdlo placatek je dostatečně široké pro nalévání vámi zvoleného pití nebo rozlévání do připravených hrnečků nebo panáků.  

Výrobce udává, že výrobek je vyroben na krátkodobější používání. Dlouhodobé uchovávání může ovlivnit chuť obsahu.

Jak mi placatka (ne)vyhovovala

Vždycky jsem toužil po vlastní placatce na nějaké to dobré pití. Jak na závěr výletu, k různým oslavám nebo když se chtěl člověk venku trochu zahřát. 

Vyberete si velkou...

GSI Outdoors Boulder Flask 296ml

GSI Outdoors Boulder Flask 296 ml: je lehká placatka. Je určená na alkohol. Víčko je připevněno na láhev, je tak zamezeno ztrátě...

Volba ihned padla na GSI Outdoors Boulder Flask 296 ml. Ano, když už, tak rovnou velkou. Konkrétním důvodem byl také materiál. Nechtěl jsem nic kovového. Plast je lehký, vydrží dlouho a v podání placatky od GSI vypadalo zpracování parádně. 

Placatka je opravdu lehounká. Hrdlo placatky a víčko je masivní. Víčko je připevněno v objímce, která se odklápí na čepu. 

Celá placatka je po obvodu opatřena silikonovou ochranou. Což je super kvůli případnému pádu nebo možnému odření. Také se dobře drží v ruce a neklouže.

Tělo je průhledné s ryskami, takže oceníte aktuální a přesný obsah vašeho likéru. 😊

Prohlédněte si ostatní recenze od Honzy

Jediná věc, která mohla být lépe vyřešena je to otvírání víčka. Odšroubované víčko drží v plastové konstrukci, která je čepem přichycena k tělu placatky. Ta konstrukce není nijak ohebná a víčko se tak otevře zhruba do úhlu 120° a když si placatku přiložíte k ústům víčko vás třeba může tlačit do tváře nebo překážet. Myslím, že kdyby bylo usazeno v nějakém silikonovém nebo plastovém ohebném pásku, byla by to větší pohoda a také by se člověk nemusel bát, že to ulomí.    

...nebo malou?

GSI Boulder Flask 177 ml placatka

GSI Boulder Flask 177 ml: Velice praktická a odolná placatka vhodná pro všechny cestovatele a milovníky turistiky. Placatka je vyrobená z velice lehkého a odolného plastu...

Mé závěrečné hodnocení

Firma GSI každopádně vymyslela příjemnou a velikostně perfektní placatku. Je to takový příjemný doplněk s nějakým tím ostřejším nápojem, které si mohu vychutnat při večerech na horských chatách, při zimních návratech třeba po skialpování ve vlaku nebo třeba pokud trávím večery s přáteli na trekách. Je za pár korun a baví nejen mě, ale i parťáky a parťačky na horách.